Za dodatne informacije, pošaljite poruku ili posetite Kontakt

Panoramski liftovi

Panoramski liftovi su električni ili hidraulični liftovi sa sigrnosnim staklom instaliranim na bočnim i zadnjih zidovima, odnosno obodima datog objekta. Nalaze svoju primenu u šoping centrima, restoranima, egzibicionim salama, pozorištima, hotelima i privatnim domovima. Sa obzirom na svoj izgled, objekat u kome su instalirani čine stilski privlačnijim, unapređujući arhitektonski stil zdanja.

Pogodni su za upotrebu kako spolja, tako i unutar konstrukcije.

Ovakav tip liftova može bii električni ili hidraulični u zavisnosti od zahteva klijenata, sistema za tarnsportaciju kabine, kao i visine samog objekta.

U proseku, njihova nosivost varira između 600 i 1100 kg a i mogu transportovati od 4 do 16 osoba. Sa obzirom na sam oblik, odnosno svojstva konstrukcije, projektovani modeli panoramskih liftova mogu biti u obliku kruga, kvadrata ili trougla.

Glavne odlike ovih vrsta liftova su:

  1. Bezbednost: najistaknutija osobina koja ih razlikuje od drugih vrsta liftova je ta što su zidovi kabine (jedan ili više njih) konstruisani od sigurnosnog, nelomljivog stakla u nameri da pruže adekvatnu zaštitu svojim korisnicima.
  2. Ušteda raspoloživog prostora.
  3. Estetika: projektovani su da se uklope postojeći arhitektonski stil objekta.